+32 495 570 118

Natuurweekend in Limburg (3- 4 oktober 2020)

We moeten het niet altijd verweg zoeken. Soms vind je geluk en verwondering in een klein hoekje. Daarom organiseer ik op 3 en 4 oktober een natuurweekend in de Maasstreek in Limburg. Logeren doen we in een drijvend hotel, Botel, in Ophoven (Kinrooi). Een unieke locatie voor een unieke beleving. Puur én duurzaam onthaasten op en naast het water…. Tijd voor ontmoeting… en tijd om de prachtige omgeving op te snuiven. Ik voorzie enkele modules, waaruit we samen kiezen en het programma samenstellen (ook afhankelijk van de weersomstandigheden). Natuurlijk kun je ook een dagje vroeger aankomen en jouw verblijf verlengen!

3 oktober 2020

We worden om 10:00 verwelkomd met koffie en Limburgse Vlaai. Daarna wandelen we samen naar Koningssteen-Kollegreend, een natuurgebied van een ongekende schoonheid en ongereptheid. De Galloway runderen en Konikpaarden grazen er in alle rust.  De stilte is er oorverdovend, de fauna en flora zijn uniek. Als er voldoende interesse is, doen we een beroep op een deskundige Maasverkenner of natuurgids. In zijn voetsporen gaan we samen op zoek naar beversporen. We picknicken in het park. Wie wil, kan in de loop van de namiddag een bezoek brengen aan de unieke rozentuin ‘Landhof’ in Geistingen. De tuin van Luc Van Esser behoort tot de 200 mooiste tuinen van Europa. Men komt er van heinde en verre naar toe. Een kleurrijke en vooral geurrijke ervaring! ’s avonds genieten we van een driegangendiner in eetcafé ‘On The Rocks’, aan boord van het schip. En dan is het tijd voor een zalige nachtrust!

4 oktober 2020

Na het ontbijt maken we een tochtje met een stilsloep. Wie neemt het roer in handen? We snuiven onze longen vol en kijken onze ogen uit. De natuur als kunstwerk…. Facultatief is er ’s middags een lichte lunch aan boord mogelijk. Fietsliefhebbers kunnen in de namiddag een fietstocht maken met verschillende culinaire en historische stops. Authenticiteit troef! Je kunt in de buurt een (elektrische) fiets huren. Ik ben graag jullie gids. Als alternatief is er een bezoek mogelijk aan Thorn, op een steenworp van Botel. Het is gezellig kuieren in dit pittoreske, witte stadje net over de Nederlandse grens.

Aan boord zijn er 9 scheepse hutten (voor max. 2 p) en 3 luxehutten (voor max. 3 p). Neem een kijkje op

https://botelophoven.be/cosy-cabins

Wil je graag meer informatie over dit weekend? Neem – geheel vrijblijvend – contact op met Kristien Hansebout : 0495 570 118 – kristien@parkoers.be 

 

 

Vraag mijn hulp bij je reisplannen!

Related Posts

Leave a Reply