+32 495 570 118

Reis naar de Baai van Napels
(25 mei-1 juni 2023)

Tijdens deze rondreis in een fantastische streek verblijf je in één hotel, Poseidon in Torre Del Greco. Geen gedoe dus met in- en uitpakken. De hoogtepunten volgen elkaar in sneltempo op: de Vesuvius, Pompeï, Ercolano, de prachtige Amalfitaanse kust, Napels en Paestum, gekend voor zijn unieke Dorische tempels.

25 mei 2023: vlucht Brussel – Napels

We vliegen met een rechtstreekse vlucht op Napels. In de namiddag volgt een eerste kennismaking met deze boeiende stad.  We bezoeken de haven Mergellina, het Castel dell’ Ovo, de Pausilippusheuvel, de Galleria Umberto en Piazza Plebescito. Daarna rijden we naar Torre Del Greco, waar we inchecken in Hotel Poseidon. http://www.hotel-poseidon.it

26 mei 2023

Vandaag wordt een ontspannen dagje. We varen naar Capri waar we met een minibusje naar Anacapri rijden. Hier gaan we langs in de beroemde Villa San Michele van Axel Munthe, een Zweeds geneesheer en auteur. Daarna genieten we van de tuinen van Augustus en het uitkijkpunt Punta Tragara.

27 mei 2023

De daguitstap brengt ons naar de Amalfikust, de mooiste kustlijn van Italië, met o.a. een panoramisch uitzicht op Positano. In het stadje Amalfi kleven de huizen in verdiepingen tegen de berg. De Sint Andreaskathedraal en het kloosterpand uit de 13de eeuw zijn pareltjes. In Ravello heb je het gevoel te zweven tussen de hemel en de zee. Het hoogtepunt van de dag zijn de tuinen van Villa Rufolo met een uitzonderlijk vergezicht.

28 mei 2023

In de voormiddag beklimmen we de Vesuvius, een wandeling van ongeveer een half uur naar de top. Na de lunch bezoeken we Herculaneum, een antieke havenstad die werd bedolven door de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na C. De stad werd niet door as en puimsteen verwoest, maar wel door een gestage 20 m dikke lavastroom. Hierdoor zijn de huizen beter bewaard dan in Pompeï.

29 mei 2023

Vandaag ontdekken we Pompeï, dat in 79 na C. door een enorme wolk lavastof, asregen en puimsteenneerslag werd bedolven. Deze vulkanische storm raasde een hele dag over de stad heen en heeft uiteindelijk de stad bedolven onder een massa van 6 tot 7 meter hoog. Een bezoek aan Pompeï is dankzij recente archeologische opgravingen nog meer de moeite dan ooit tevoren.

30 mei 2023

Vandaag wandelen we door het oude Napels. We zien o.a. het barokke klooster van Santa Chiara met zijn beschilderde majolica-tegels. We bezoeken de grafkapel van de Prinsen van San Severo en de vele kunstenaarsateliers van de traditionele “presepe napoletano”. In de namiddag struinen we door het Sanita district, het hart van het ware volkse Napels, met een bezoek aan het befaamde Palazzo San Felice.

31 mei 2023

We rijden naar Paestum voor een uitgebreid bezoek aan de unieke Dorische tempels van Neptunus, Ceres en Hera: een absoluut hoogtepunt voor liefhebbers van de oudheid. Onderweg brengen we  een bezoek aan een boerderij waar men buffels kweekt en mozzarella maakt, met degustatie en lunch.

1 juni 2023

Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven.
Terugvlucht naar Zaventem.

Wil je graag meer details ontvangen? Stuur mij – geheel vrijblijvend – een mailtje: kristien@parkoers.be

Vraag mijn hulp bij je reisplannen!

Related Posts

Leave a Reply