+32 495 570 118

Rondreis door Armenië (19 – 28 juni 2020)

Armenië is een magisch en fascinerend land met een bijzonder gastvrije bevolking. Het is bovenal een groot openluchtmuseum met een rijke geschiedenis in onovertroffen landschappen. Tijdens deze rondreis bezoeken we de mooiste kloosters, het prachtige meer van Sevan, de Selim-bergpas en de boeiende hoofdstad Yerevan. We verblijven in slechts vier hotels.
 

Vrijdag 19 juni 2019

Vertrek vanuit Zaventem. We maken een tussenstop in Kiev en vliegen dan door naar Yerevan. De totale vluchttijd bedraagt ongeveer 6 uur. In Armenië is het 3 uur later dan in België.

 

Zaterdag 20 juni 2019

Vandaag maken we een daguitstap in de regio van Yerevan. Via de fotogenieke Avan-kloof komen we in het groene plateau van de Azatrivier. In deze ongerepte plaats bezoeken we de wondermooie spelonkkerk van ​Geghard ​​(UNESCO Werelderfgoed), en de klassieke tempel van ​Garni. Vlakbij bezichtigen we ook het natuurmonument “Symphony of Stones”, een indrukwekkende basaltwand. In de namiddag staat er een bezoek aan Yerevan​​ op het programma, met o.a. het genocide-monument.

  De prachtige basaltwand van Geghard

Zondag 21 juni 2019

De rit van Yerevan naar Sisian (240 km) is onvergetelijk. Onderweg bezoeken we ​Khor-Virap​​, een bekend bedevaartsoord met een klooster dat vergezichten geeft over grootse vlaktes op Turkije en de Araratberg. Wie weet zien we de Ark van Noach…

Eindeloze landschappen nabij Khor-Virap

De wondermooi gelegen 12e eeuwse kloofkerk van ​Noravank is ook onvergetelijk. Tijd om typische Armeense wijn te degusteren! Iets voor onze aankomst in Sisian maken we een wandeling naar de Shaki-waterval, de hoogste van Armenië. De volgende 2 nachten overnachten we in Sisian.

Maandag 22 juni 2019

‘s Ochtends rijden we door het bergplateau rond het dorpje Halidzor. We genieten van de adembenemende uitzichten op bergtoppen en –kloven op. We nemen de kabelbaan naar het klooster van Tatev​ wat wonderbaarlijke panorama’s oplevert. Het prachtige klooster van Tatev waarvan de kiem gelegd werd in de 4​e​ eeuw, groeide in de 9​e​ eeuw uit tot een theologisch wereldcentrum met feodale macht.

Daarna rijden we naar de regio van Goris waar we via een hangbrug het grottendorp Khndzoresk​ bezoeken, dat ooit een van de meest invloedrijke steden was en nog tot 1958 bewoond werd.

We keren terug naar Sisian met onderweg een degustatie van plaatselijke landbouwprodukten en een bezoek aan het enigmatische​ Zorats Karer​, het Stonehenge van Armenië, een fascinerende grafsite met wel 223 stenen die ook als observatorium dienst gedaan zouden hebben.honing

Dinsdag 23 juni 2019

We rijden naar Sevan via de Selimpas (2.400 m). Op de top bezoeken we de fotogenieke Orbelian caravanserai.

Na een heerlijke lunch rijden we met de jeep tot aan het meer van de uitgedoofde Armaghanvulkaan.

Verder bezoeken we Noratus waar we de typisch Armeense ‘chatsjkars’​​ zien, opstaande gedenktekens, symmetrisch versierd met rozetten en plantkundige motieven en een centraal kruis. ’s Namiddags​ ​bereiken we het prachtige Sevan-meer, gelegen op een hoogte van 2.000 m en ook wel “de smaragd van Armenië” genoemd. We logeren de volgende 2 nachten op deze fantastische plek.

Woensdag 24 juni 2019

In de voormiddag bezoeken we het heuvelklooster van ​Sevanavank​​. Daarna krijgen we les in de beginselen van de Armeense keuken en genieten we van een heerlijk middagmaal. ‘s Namiddags krijgen we de gelegenheid om op eigen houtje van de omgeving te genieten, te zwemmen of te rusten.

240 treden naar het paradijs
Donderdag 25 juni 2019

We rijden naar het dorpje ​Dilijan. ​​In ‘Oud Dilijan’ nemen we een duik in de geschiedenis. De straat is in de stijl van de 19e eeuw gebouwd met winkeltjes en ambachtenateliers. Van hieruit rijden we verder naar de regio van Lori, ook wel het Zwitserland van Armenië genoemd.

Onderweg naar Haghpat maken we een korte omweg naar het klooster van Akhtala​​, een onontdekt pareltje. Dit kleine klooster heeft één van de weinige kerken in Armenië die in Georgische stijl gedecoreerd is met kleurrijke fresco’s. In de verte zie je de kopermijnen van Alaverdi, een reliek uit Sovjettijden. De volgende 2 nachten logeren we in Haghpat, prachtig gelegen.

Vrijdag 26 juni 2019

‘s Voormiddags maken we een uitstap naar ​Sanahin. Het klooster en het museum zijn gewijd aan de gebroeders Mikoyan, beiden uiterst belangrijk in de Sovjettijd. Een van de broers ontwikkelde de straaljager MIG.

‘s Namiddags keren we terug naar Haghpat voor een bezoek aan de UNESCO Werelderfgoedsite van het klooster van ​Haghpat​, idyllisch gelegen in de bosrijke omgeving. We genieten ook van de welverdiende rust in het hotel.

Haghart, een pareltje in een prachtige natuur!

In de late namiddag maken we een kleine maar adembenemend mooie wandeling naar het grottencomplex van Zarni-Parni. Deze oude vesting werd in de 10e eeuw gebouwd. We genieten van de zonsondergang boven het gebergte.

Zaterdag 27 juni 2019

We rijden richting Yerevan (170 km). We bezoeken het 7e eeuwse fort van ​Amberd​​, spectaculair én romantisch gelegen op 2.300 m boven zeeniveau met op de achtergrond de Aragatsbergen (4.090 m), een uitgedoofde vulkaan en de hoogste berg van Armenië. We zien onderweg ook zomerkampen van
Jezidi-nomaden.

In de namiddag komen we aan in Yerevan. We bezoeken de Blauwe Moskee en genieten van wat vrije tijd. We krijgen de tijd om te shoppen. Daarna genieten we van een afscheidsavondmaal in de stad, met muzikale omlijsting.

Zondag 28 juni 2019

‘s Ochtends vroeg vertrek vanuit Yerevan naar België.

 

 

 

 

Vraag mijn hulp bij je reisplannen!

Related Posts

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord