+32 495 570 118

Rondreis door Armenië (20 – 28 juni 2019)

Armenië is een groot openluchtmuseum met een rijke geschiedenis in onovertroffen landschappen. Tijdens deze rondreis bezoeken we de mooiste kloosters, het prachtige meer van Sevan, de Selim-bergpas en de boeiende hoofdstad Yerevan. We verblijven in slechts vier hotels.
 

Donderdag 20 juni 2019

Vertrek vanuit Zaventem. We maken een tussenstop in Kiev en vliegen dan door naar Yerevan. De totale vluchttijd bedraagt ongeveer 6 uur. In Armenië is het 3 uur later dan in België.

 

Vrijdag 21 juni 2019

Vandaag maken we een daguitstap in de regio van Yerevan. Via de fotogenieke Avan-kloof komen we in het groene plateau van de Azatrivier. In deze ongerepte plaats bezoeken we de wondermooie spelonkkerk van ​Geghard ​​(UNESCO Werelderfgoed), en de klassieke tempel van ​Garni. Vlakbij bezichtigen we ook het natuurmonument “Symphony of Stones”, een indrukwekkende basaltwand. In de namiddag staat er een bezoek aan Yerevan​​ op het programma, met o.a. het genocide-monument.

De prachtige basaltwand van Geghard
Zaterdag 22 juni 2019

De rit van Yerevan naar Sisian (240 km) is onvergetelijk. Onderweg bezoeken we ​Khor-Virap​​, een bekend bedevaartsoord met een klooster dat vergezichten geeft over grootse vlaktes op Turkije en de Araratberg. Wie weet zien we de Ark van Noach…
De wondermooi gelegen 12e eeuwse kloofkerk van ​Noravank is ook onvergetelijk. Tijd om typische Armeense wijn te degusteren! Iets voor onze aankomst in Sisian bezichtigen we de Shaki-waterval, de hoogste van Armenië. De volgende 2 nachten overnachten we in Sisian.

Eindeloze landschappen nabij Khor-Virap
Zondag 23 juni 2019

‘s Ochtends rijden we naar de regio van Goris waar we eerst (via een lange hangbrug) het grottendorp ​Khndzoresk bezoeken. Het was ooit een van de meest invloedrijke steden en nog tot 1958 bewoond. Het bergplateau rond het dorpje Halidzor levert​ ​​adembenemende uitzichten op bergtoppen en -kloven op. We nemen de kabelbaan naar het ​klooster van Tatev​​ wat wonderbaarlijke panorama’s oplevert. Het klooster waarvan de kiem gelegd werd in de 4​e​ eeuw, groeide in de 9​e eeuw uit tot een theologisch wereldcentrum met feodale macht.
Terugkeer naar Sisian met onderweg degustatie van de plaatselijke honing en vruchtenconfituren, en een bezoek aan het enigmatische Zorats Karer​​, het Stonehenge van Armenië, een grafsite met wel 223 stenen die ook als observatorium dienst gedaan zouden hebben. In totaal leggen we +/- 150 km af.

Wonderbaarlijke panorama’s bij Tatev
Maandag 24 juni 2019

De rit van Sevan naar Sevan in 230 km lang. We rijden via de Vardenyats/Selimpas (2.400 m). Onderweg stoppen we op de top aan de fotogenieke Orbelian caravanserai. Met de jeep rijden we tot aan het meer van de uitgedoofde Armaghanvulkaan.
Verder bezoeken we Noratus waar we de typisch Armeense ‘chatsjkars’​​ zien, opstaande gedenktekens, symmetrisch versierd met rozetten en plantkundige motieven en een centraal kruis. ’s Namiddags​ ​bereiken we het prachtige Sevan-meer, gelegen op een hoogte van 2.000 m en ook wel “de smaragd van Armenië” genoemd. We logeren in Sevan.

Merkwaardige gedenkstenen
Dinsdag 25 juni 2019

‘s Ochtends bezoeken we het heuvelklooster van ​Sevanavank​​ (240 treden!). Daarna rijden we naar het dorpje ​Dilijan. ​​In ‘Oud Dilijan’ neem je een duik in de geschiedenis. De straat is in de stijl van de 19e eeuw gebouwd met winkeltjes en ambachtenateliers. Van hieruit rijden we verder naar de regio van Lori, ook wel het Zwitserland van Armenië genoemd.
Onderweg naar Haghpat maken we een korte omweg naar het klooster van Akhtala​​, een onontdekt pareltje. Dit kleine klooster heeft één van de weinige kerken in Armenië die in Georgische stijl gedecoreerd is met kleurrijke fresco’s. In de verte zie je de kopermijnen van Alaverdi, een reliek uit Sovjettijden. De volgende 2 nachten logeren we in Haghpat.

240 treden naar het paradijs
Woensdag 26 juni 2019

‘s Voormiddags maken we een uitstap naar ​Sanahin. Het klooster en het museum zijn gewijd aan de gebroeders Mikoyan, beiden uiterst belangrijk in de Sovjettijd. Mensen die graag wandelen, kunnen vanuit Haghpat naar het dorpje Akner stappen via Kayan Berd. Het is wandeling van ongeveer 4 km. Na de middag keren we terug naar Haghpat voor een bezoek aan de UNESCO Werelderfgoedsite van het klooster van Haghpat​​, idyllisch gelegen in de bosrijke omgeving.

Haghart, veel meer dan een klooster, een prachtige natuur!
Donderdag 27 juni 2019

We rijden richting Yerevan (170 km). Onderweg bekijken we het ​Sagmosavank​​-klooster, een van de mooiste van Armenië. Het ligt aan de indrukwekkende kloof van de Kasaghrivier. We bezoeken ook  het 7e eeuwse fort van ​Amberd​​, spectaculair én romantisch gelegen op 2.300 m boven zeeniveau met op de achtergrond de Aragatsbergen (4.090 m), een uitgedoofde vulkaan en de hoogste berg van Armenië. We genieten van een afscheidsavondmaal in de stad, met muzikale omlijsting.

De onmetelijke kloof van de Kasaghrivier

Vrijdag 28 juni 2019

In de voormiddag hebben we wat vrije tijd in Yerevan. Na na middag vertrekken we terug naar huis.

 

 

Vraag mijn hulp bij je reisplannen!

Related Posts

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord