+32 495 570 118

Rondreis door Jordanië (31 maart – 8 april 2020)

Jordanië is een fascinerend land met een verrassend moderne hoofdstad Amman, indrukwekkende Romeinse steden, de Dode Zee waarin je heerlijk blijft drijven en de 2000 jaar oude roze stad Petra, het absoluut hoogtepunt van de reis. Ook de Wadi Rum woestijn – UNESCO werelderfgoed – is spectaculair net zoals de immense zandkastelen die uit een eindeloze woestijnvlakte voor je opdoemen.

31 maart 2020

We vliegen via Istanbul naar Amman.  Avondmaal en overnachting in Amman.

1 april 2020

Vandaag verkennen we de hoofdstad, met o.a. een bezoek aan de moderne Koning Abdullah moskee, de oude citadel die op één van de hoogste heuvels van Amman ligt. Ook het Romeins theater en het nieuwe Jordan Museum staan op het programma. We lunchen in de levendige wijk rond Rainbow Street.

‘s Namiddags bezoeken we het kunstencentrum van Daret Al Funun, ondergebracht in 3 traditionele huizen.

Avondmaal en overnachting in Amman.

2 april 2020

Vandaag rijden we naar de antieke stad Jerash die uitstekend bewaard is. Jerash lag ooit aan een van de oudste handelsroutes ter wereld. Tijdens de Romeinse periode werden er twee theaters, verscheidene tempels, kerken, een marktplaats en badhuis gebouwd.

We rijden verder naar Umm Qays, de antieke Grieksromeinse stad Gadara. We genieten van het prachtig uitzicht over de Jordaanvallei, het meer van Tiberias en de Golanhoogte.

Avondmaal en overnachting in Amman.

3 april 2020

Na het ontbijt rijden we zuidwaarts naar Madaba, een unieke vindplaats van Byzantijnse mozaïeken. In de Grieks-Orthodoxe kerk is er nog een 6​e ​- eeuwse kaart van alle heilige bijbelse plaatsen bewaard. We vervolgen onze weg naar Mount Nebo. Hier hebben we een spectaculair uitzicht op het Heilige Land. Dit is volgens de bijbel de plaats waar Mozes uitkeek over het beloofde land, stierf en begraven werd.

Via Wadi Mujib en de Koningsweg bereiken we het 12e-eeuwse kruisvaarderskasteel van Kerak.

4 april 2020

Petra is voor velen het hoogtepunt van een reis door Jordanië. We wandelen na het ontbijt naar de ingang van de oude stad van Petra El Siq (350 m). We bezoeken deze sprookjesachtige ‘Roze Stad’, 2.000 jaar geleden gebouwd door Nabateeërs, die hun paleizen, tempels en tombes uithouwden uit de woestijnzandsteen.

‘s Namiddags krijgt iedereen de mogelijkheid om op eigen tempo de rest van de site te verkennen of naar het hogergelegen klooster te wandelen (800 treden)

5 april 2020

‘s Ochtends vertrekken naar de Wadi Rum, de “maanvallei”.  Het woestijnlandschap is wereldberoemd door de beschrijvingen van Lawrence van Arabië. We rijden met 4×4’s naar de berg Al Khazali. In het hele gebied zijn er restanten van verschillende beschavingen, van de Nabateeër en Talmoed tot de Grieken en de Arabieren.

We lunchen bij de bedoeïenen en rijden door naar het laagste punt op aarde (400 m onder zeeniveau), de Dode Zee, waar we dineren en overnachten.

6 april 2020

In de voormiddag genieten we van welverdiende rust. Wie wil laat zich drijven op het water of geniet van een deugddoende massage of modderkuur.

Rond de middag verlaten we de Dode Zeekust. We rijden naar Bethanië (Al-Maghtas) aan de Jordaan, waar Jezus gedoopt zou zijn door Johannes De Doper. Middagmaal ter plaatse.

In de late namiddag rijden we terug naar Amman voor avondmaal en overnachting.

7 april 2020

We bezoeken de woestijnkastelen van Qasr Al-Kharraneh en Qasr Amra, beide UNESCO-sites met fantastische mozaïeken en fresco’s. Ook het Qasr Al-Azraq staat op het programma. Dit werd in de 8ste eeuw na Christus opgetrokken als jachtpaleis en hoofdkwartier van Lawrence van Arabië tijdens de Arabische revolte.

‘s Namiddags terugkeer naar Amman voor vrije tijd en rust. Avondmaal en overnachting in Amman.

8 april 2020

Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht. Terugvlucht naar Brussel

Wenst u meer informatie over deze reis? Neem – geheel vrijblijvend – contact op met Kristien Hansebout : 0495 570 118 – kristien@parkoers.be 

 

 

Vraag mijn hulp bij je reisplannen!

Related Posts

Leave a Reply