+32 495 570 118

Rondreis door Noord-Spanje (22-29 juni 2024)

In Noord-Spanje vind je een verrassende mix van cultuur en natuur. Tijdens deze rondreis verblijf je nu eens in een stad, dan weer in het groene hinterland. De streek is ook bekend om zijn lekkere eten en overheerlijke wijnen. We doorkruisen de volgende streken: Baskenland, Cantabrië, Castilla en de Riojastreek.

22 juni 2024

We vliegen rechtstreeks van Brussel naar Bilbao. Bij aankomst worden we onthaald door een lokale gids. We maken een Pinxtos Tour in de oude stad. Pinxtos is de Baskische variant van de welbekende tapas. Ondertussen verkennen we ook de stad Bilbao. Daarna brengen we een bezoek aan het Guggenheimmuseum, een van de culturele hoogtepunten van de hedendaagse architectuur. De vaste collectie oogt indrukwekkend met topwerken van Europese en Amerikaanse moderne kunst. We rijden naar onze verblijfsplaats voor de komende 3 nachten: Suances.

  

23 juni 2024

Vandaag staat Cantabrië aan de Baskische kust op het programma. We starten in Santander, de Cantabrische hoofdstad die in een schilderachtige schelpvormige baai ligt. Aan de ene kant vind je de haven en de zee, aan de andere kant de bergen. Deze stad werd in de 19de eeuw een mondaine badplaats, populair bij koningshuizen en de aristrocratie. We ontdekken samen met de lokale gids het centrum van de stad, met de Avda de Alfonso XIII, het Plaza de Ataranzanas en de kathedraal. Na de hevige brand in 1941, werd de 13de eeuwse kerk helemaal heropgebouwd. Binnen is er een grote crypte met relikwieën van twee martelaren.

We bezoeken ook de Collegiata in Santillana del Mar, het belangrijkste Romaanse religieuze monument van Cantabrië en een meesterwerk. In Comillas, een mooi vissersplaatsje van Cantabrië, heeft de architect Gaudí de villa ‘El Capricho’ gebouwd, waarvan de buitenkant is afgewerkt met honderden zonnebloemtegels, die glanzen in het zonlicht.

24 juni 2024

Na het ontbijt vertrekken we met een lokale gids voor de hele dag naar de Picos de Europa, één van de oudste nationale parken van het land, maar ook één van de grootste en bekendste. Het is een door kloven en rivieren in drieën gedeeld kalksteenmassief met pieken tot meer dan 2640 meter hoog, die indrukwekkender zijn dan de hoogte doet vermoeden. De pieken zijn vaak ruig en kaal, maar de valleien zijn vreedzaam en beschut met mediterrane planten. Met de kabelbaan gaan we tot in Fuente Dé om te genieten van het uitzonderlijk landschap en de ruige natuur. We rijden naar de vallei Liebana, boordevol agrarische dorpen. We bezoeken het Klooster van Santo Toribio en een zuivelbedrijf, gespecialiseerd in de productie van kaasjes van Liébana.

25 juni 2024

Na het ontbijt rijden we naar het binnenland. Burgos was de hoofdstad van het koninkrijk Castilla y León van het jaar 1073 tot aan de inname van Granada. We maken met een plaatselijke gids een stadswandeling langs o.a. de kathedraal en de stadswallen,
De 2 volgende nachten verblijven we in Burgos.

26 juni 2024

We starten de dag met een korte stop in Lerma, een elegante stad met een hertogelijk paleis. Daarna rijden we verder naar het klooster van Santo Domingo de Silos, een van de mooiste monumenten op het vlak van Romaanse kunst van Spanje. Sinds 1881 wordt het gerestaureerd door Benedictijnermonniken, die er wonen en weken. We brengen ook een bezoek aan de beroemde collegiale kerk van Covarrubias, de laatste rustplaats van de mythische Fernán González, de eerste graaf van Castilië.

27 juni 2024

Na het ontbijt rijden we naar de Rioja, dé wijnstreek bij uitstek. We stoppen in Haro bij een van de grote wijndomeinen, de Bodegas Bilbainas. We genieten er van een rondleiding én van een wijndegustatie. Daarna rijden we naar het klooster van Santa María La Real de Nájera. Later komen we aan in Santo Domingo de la Calzada waar we de laatste 2 nachten verblijven.

28 juni 2024

We stoppen eerst in San Millan de la Cogolla voor een bezoek aan de Kloosters van Suso en Yuso.
Middagmaal. We rijden verder naar Santo Domingo de la Calzada. De stad is bekend dankzij de kathedraal. De pelgrims, onderweg naar Santiago de Compostela, gingen in de crypte bidden bij de sarcofaag met het gebeente van de H. Domingo. Deze 11de-eeuwse kluizenaar liet voor de passanten een kapel, hospitaal, brug over de Ojarivier en weg (Calzada) aanleggen.

29 juni 2024

Checkout en transfert naar Bilbao voor de terugvlucht naar Brussel

Vraag mijn hulp bij je reisplannen!

Leave a Reply