+32 495 570 118

Unieke rondreis door Jordanië (23-30 april 2024) GEANNULEERD

Jordanië is een fascinerend land met een verrassend moderne hoofdstad Amman, indrukwekkende Romeinse steden, de Dode Zee waarin je heerlijk blijft drijven en de 2000 jaar oude roze stad Petra, het absoluut hoogtepunt van de reis. Ook de eindeloze Wadi Rum woestijn – UNESCO werelderfgoed – is spectaculair. We reizen in een kleine gezelschap, in de voetsporen van een lokale, nederlandssprekende gids.

23 april 2024

We vliegen via Istanbul naar Amman.  Avondmaal en overnachting in het International Hotel 4*
(www.aihjo.com), waar we 3 nachten verblijven.

24 april 2024

Vandaag verkennen we de hoofdstad, met o.a. een bezoek aan de moderne Koning Abdullah moskee, de oude citadel die op één van de hoogste heuvels van Amman ligt. Ook het Romeins theater en het nieuwe Jordan Museum staan op het programma. We lunchen in de levendige wijk rond Rainbow Street.

‘s Namiddags genieten we van vrije tijd in de stad.

Avondmaal en overnachting in Amman.

25 april 2024

Vandaag rijden we naar de antieke stad Jerash die uitstekend bewaard is. Jerash lag ooit aan een van de oudste handelsroutes ter wereld. Tijdens de Romeinse periode werden er twee theaters, verscheidene tempels, kerken, een marktplaats en badhuis gebouwd.

We rijden verder naar Umm Qays, de antieke Grieksromeinse stad Gadara. We genieten van het prachtig uitzicht over de Jordaanvallei, het meer van Tiberias en de Golanhoogte.

Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in Amman.

 

26 april 2024

Na het ontbijt rijden we zuidwaarts naar Madaba, een unieke vindplaats van Byzantijnse mozaïeken. In de Grieks-Orthodoxe kerk is er nog een 6​e eeuwse kaart van alle heilige bijbelse plaatsen bewaard. We vervolgen onze weg naar Mount Nebo. Hier hebben we een spectaculair uitzicht op het Heilige Land. Dit is volgens de bijbel de plaats waar Mozes uitkeek over het beloofde land, stierf en begraven werd.

Via Wadi Mujib en de Koningsweg bereiken we het 12e-eeuwse kruisvaarderskasteel van Kerak. In de vooravond komen we aan in Petra, waar we 2 nachten logeren in het Moon Hotel 4* (www.petramoonhotel.com).

27 april 2024

Petra is voor velen het hoogtepunt van een reis door Jordanië. We wandelen na het ontbijt naar de ingang van de oude stad van Petra El Siq (350 m). We bezoeken deze sprookjesachtige ‘Roze Stad’, 2.000 jaar geleden gebouwd door Nabateeërs, die hun paleizen, tempels en tombes uithouwden uit de woestijnzandsteen.

‘s Namiddags krijgt iedereen de mogelijkheid om op eigen tempo de rest van de site te verkennen of naar het hogergelegen klooster te wandelen (800 treden)

28 april 2024

‘s Ochtends vertrekken naar de Wadi Rum, de “maanvallei”.  Het woestijnlandschap is wereldberoemd door de beschrijvingen van Lawrence van Arabië. We rijden met 4×4’s naar de berg Al Khazali. In het hele gebied zijn er restanten van verschillende beschavingen, van de Nabateeër en Talmoed tot de Grieken en de Arabieren.

We lunchen bij de bedoeïenen en rijden door naar het laagste punt op aarde (400 m onder zeeniveau), de Dode Zee, waar we dineren en 2 X overnachten in het Holiday Inn Resort 4* (www.ihg.com)

29 april 2024

In de voormiddag genieten we van welverdiende rust. Wie wil laat zich drijven op het water of geniet van een deugddoende massage of modderkuur. Middagmaal ter plaatse.

In de namiddag is er een korte excursie naar Bethanië (Al-Maghtas). We wandelen langs de Jordaan tot aan de plek waar Jezus gedoopt werd door Johannes De Doper.

Daarna rijden we terug naar ons hotel aan de Dode Zee.

30 april 2024

Ontbijt en vrije tijd in hotel. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

 

Meer informatie? Stuur mij een mailtje: kristien@parkoers.be

 

Vraag mijn hulp bij je reisplannen!

Related Posts

Leave a Reply